Ποιοι Ειμαστε

ΜΑΞΙΑΔΗΖ Α.Ε. ΟΤΑ

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Δήμων και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε στην ίδρυση Ανώνυμης Μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων με τον διακριτικό τίτλο ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ, το 2009, με μοναδικό μέτοχο το Δήμο Ζωγράφου και με σκοπό την αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων. Βασική επιδίωξη της ΜΑΞΙΑΔΗΖ είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και η δημιουργία πρόσθετων πόρων, που θα κατευθύνονται σε νέες επενδύσεις (έργα, αγορές ακινήτων κ.α.) για την αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Δήμων και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε στην ίδρυση Ανώνυμης Μονομετοχικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων με τον διακριτικό τίτλο ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ, το 2009, με μοναδικό μέτοχο το Δήμο και με σκοπό την αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων. Βασική επιδίωξη της ΜΑΞΙΑΔΗΖ είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και η δημιουργία πρόσθετων πόρων, που θα κατευθύνονται σε νέες επενδύσεις (έργα, αγορές ακινήτων κ.α.) για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού της πόλης.

Χώροι Στάθμευσης

Ακίνητα

Θέσεις Στάθμευσης

Ανακαινίσεις

Έργα σε εξέλιξη

Εκδηλώσεις Πολιτιστικών Φορέων

Mw Φωτοβολταϊκής Ενέργειας

“Προσθέτουμε (Μ). ΑΞΙ.Α. (ΔΗ.Ζ) στις δραστηριότητες του Δήμου.”

Επιτευγματα

ΑΚΙΝΗΤΑ

Μεταστέγαση των κεντρικών γραφείων της ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ στο δημοτικό ακίνητο της οδού Χαρ. Μούσκου 18. Πλ. Κύπρου. H μεταστέγαση περιελάμβανε:

 1. ανακαίνιση όλων των χώρων για καλύτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων αλλά και για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
 2. επίλυση των σημαντικών προβλημάτων υγρασίας/θερμομόνωσης του κτηρίου με την στεγανοποίηση και μόνωση της στέγης και της πρόσοψης ολόκληρου του κτηρίου
 3. Ολοκλήρωση εργασιών για την αξιοποίηση της κεντρικής αποθήκης του κτηρίου επιφανείας 300mm2 προς όφελος όλων των δομών του Δήμου με την δημιουργία ανεξάρτητων αποθηκών (στρώσιμο βιομηχανικού δαπέδου, διαμερισματοποίηση του χώρου με γυψοσανίδα, ανάπτυξη ραφιών-ντεξιον αρχειοθέτησης κλπ) για κάθε μια από αυτές.
 • Εστίαση
 • Στάθμευση
 • Ακίνητα
 • Ενέργεια
 • Ανάπτυξη/Αξιοποίηση

ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Αντικατάσταση στους χώρους στάθμευσης Γρ. Αυξεντίου και Γάζης και Γ. Ζωγράφου όλων των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας τύπου LED και τοποθέτηση ανιχνευτών κίνησης και χρονοδιακοπτών για καλύτερο φωτισμό και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Από την αντικατάσταση αναμένουμε σημαντική μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. σε ποσοστό από 55% έως  65% (από 40.249 € το  2016 οι λογαριασμοί ρεύματος μειώθηκαν σε 29.579 € το 2017 και αναμένεται να φτάσουν στα 18.000 € το 2018). Απόσβεση του έργου σε λιγότερο από1 έτος.

Στον στεγασμένο χώρο στάθμευσης Πλ. Τερζάκη ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες αναβάθμισης και τροποποίησης του χώρου προκειμένου ο σταθμός να αποκτήσει όλες εκείνες τις δομές πυροπροστασίας, πυρασφάλειας και εν γένει ασφάλειας όπως αυτές προβλέπονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την σχετικά με τα θέματα Πυρασφάλειας/Πυροπροστασίας νομοθεσίας. Στόχος η αδειοδότηση του σταθμού για πρώτη φορά από κατασκευής του το 1994. Οι εργασίες που έγιναν περιελάμβαναν:

 1. δημιουργία χώρων ενισχυμένης πυροπροστασίας/πυρασφάλειας στις εξόδους κινδύνου του σταθμού (κλιμακοστάσια),
 2. 5 νέα LOBBIES με ειδικές πυράντοχες πόρτες,
 3. 4 νέες αποθήκες όπως αυτές προβλέπονται στα σχέδια που είχαν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της πυροσβεστικής το 1994,
 4. πλήρη ανανέωση των μέσων πυρόσβεσης (πυροσβεστήρες – πυροσβεστικά εργαλεία κλπ.) ο σταθμός λειτουργούσε με το 1/3 των πυροσβεστικών μέσων που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του και η σχετική νομοθεσία,
 5. ολοκλήρωση των φωτιστικών ασφαλείας σε όλους τους χώρους του σταθμού,
 6. αντικατάσταση των φθαρμένων σωληνώσεων του πυροσβεστικού συστήματος και συντήρηση του πυροσβεστικού σταθμού,
 7. ανάπτυξη συστημάτων προστασίας από ηλεκτροπληξία σε όλες τις ηλεκτρολογικές δομές, και,
 8. ενίσχυση και εκσυγχρονισμός όλων των ηλεκτρικών πινάκων του σταθμού για περαιτέρω ασφάλεια.

ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε η περίφραξη του υπαίθριου χώρου στάθμευσης στο Πάρκο Γουδή (οδός Γ. Παπανδρέου) καθώς και αυτού του χώρου του skateboard που γειτνιάζουν, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου στάθμευσης για καλύτερη ασφάλεια και μετακίνηση. Μ αυτό τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών. Σύντομα θα ολοκληρωθεί μελέτη τοποθέτησης ειδικών στεγάστρων αλλά και η περαιτέρω αξιοποίησης του χώρου λόγω αυξημένης εμπορικής κίνησης και ζήτησης.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ ΑΕ ΟΤΑ είχε την επίβλεψη των έργων διαμόρφωσης στο πάρκο της πλατείας Κολοκοτρώνη (Ρυθμός) καθώς και στην έκταση των 17 στρεμμάτων. 

Έγιναν διάφορα έργα διαμόρφωσης του χώρου με βασική μας προτεραιότητα να μην αλλοιωθεί το φυσικό τοπίο αλλά ταυτόχρονα να μπορούν οι δημότες να χρησιμοποιούν τους χώρους με ασφάλεια. Τοποθετήθηκαν τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, παγκάκια γύρω από δέντρα, κατασκευάστηκε μια ξύλινη εξέδρα για καλοκαιρινές εκδηλώσεις, διαμορφώθηκαν χωμάτινες διαδρομές για πεζοπορία και ποδήλατο, μπήκαν σε διάφορα σημεία ξύλινα σκαλοπάτια ενώ δημιουργήθηκαν πέτρινα παρτέρια. Επίσης και στους 2 χώρους φυτεύτηκαν διάφορα είδη φυτών και δέντρων. Στο άμεσο μέλλον οι χώρο αυτοί θα είναι στην διάθεση του κοινού για την διενέργεια εκδηλώσεων.

ΕΤΑΙΡΙΚΉ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Έγινε πλήρης αναβάθμιση του λογιστικού και εμπορικού προγράμματος διαχείρισης  με τη χρήση barcode στην έκδοση αποδείξεων αλλά και την βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών. Λειτουργούν πλέον 4 σημεία είσπραξης (ταμεία) πλήρως αυτοματοποιημένα και τα οποία δίνουν ηλεκτρονικά άμεση αναφορά στο λογιστικό σύστημα της δημοτικής επιχείρησης χωρίς να απαιτείται καταχώρηση παραστατικού. Η πλήρης αυτή  διασύνδεση των 4 σημείων είσπραξης με κεντρικό server δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε διοίκηση σε 24ωρη βάση να έχει τον αυτόματο έλεγχο των πάσης φύσεως ταμειακών ροών.

 Αναβάθμιση του ρόλου και του θεσμού του Τεχνικού Ασφαλείας. Σύναψη συνεργασίας με εξωτερικό συνεργάτη ο οποίος δρα παράλληλα με την εταιρία και βοηθά στην διαμόρφωση εργασιακού περιβάλλοντος φιλικού και ασφαλούς προς τους εργαζομένους και τους πολίτες που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης.

Pin It on Pinterest

Share This